Zijn Shisha pennen een gezond alternatief voor roken?

Shisha pennen zijn kleine sigarettenvormige elektronische waterpijpen die vloeistof met een smaakje verdampen. Omdat ze geen teer of andere schadelijke gifstoffen bevatten, hoef je je geen zorgen te hoeven maken om een nicotineverslaving of over andere negatieve effecten op de gezondheid. Shisha-pennen zijn dus een gezond alternatief voor het roken van sigaretten. Hieronder staan de voordelen omschreven.

Geen gifstoffen

Shisha pennen genereren een zuivere, schone damp, die geen teer, koolmonoxide of andere schadelijke gifstoffen bevat. De meeste van deze schadelijke gifstoffen zijn gaan vaak gepaard met gezondheidsproblemen.

Bij het roken van sigaretten en waterpijpen wordt er tabak verbrand, hetgeen gepaard gaat met het vrijkomen van een groot aantal giftige stoffen. Shisha pennen verbranden echter niets en veroorzaken daarom geen problemen.

shisha pen

Geen nicotine

Nicotine is een verslavend middel in gewone tabaksigaretten en ook in waterpijpen. Hoewel nicotine op zichzelf amper schadelijk is, leidt het tot verslaving, wat onaangenaam kan zijn voor gebruikers die alleen van een lekker smaakje willen genieten.

Als iemand iets rookt dat nicotine bevat, gaat de opname via de neuswand, longen en mond en bereikt het de hersenen snel via de bloedbaan. Als gevolg hiervan worden bijnieren gedwongen om meer adrenaline te produceren, en dit leidt weer tot een verhoogde hartslag en bloeddruk. De vloeistof in e-shisha bevat echter geen nicotine en is dus niet verslavend en veiliger.

Niet meeroken

Bij het roken van Sisha pennen komt er alleen damp vrij. Omdat de damp snel oplost heeft niemand in de omgeving er last van. Ze hebben dus geen enkele invloed op de omgeving en worden daardoor ook sneller getolereerd dan sigaretten met tabak.

Geen vieze geurtjes

De damp van shisha-pennen bevat geen teer of andere gevaarlijke stoffen. Daardoor blijft de geur minder lang hangen dan bij een sigaret.

Betere Conditie

Het gebruik van shisha pennen, in tegenstelling tot tabak, leidt niet tot een slechtere conditie, minder fitheid, hoesten of benauwdheid.

Shisha pen smoke

Waterpijp

Het roken van een waterpijp is extreem slecht voor de longen. De rook bevat meer kankerverwekkende stoffen en koolmonoxide dan tabaksrook.

Ook bevat deze rook grote hoeveelheden lood, nikkel en arseen. Bovendien lopen rokers het risico om herpes, verkoudheid en gevallen van griep, hepatitis of andere overdraagbare ziekten op te lopen terwijl ze het mondstuk van de waterpijp delen.

Shisha pennen werken echter door verdamping en niet door verbranding, dus is het veel veiliger.