Alles wat je moet weten over Magic Truffels

Er zijn synthetisch drugs: MDMA. En andere drugs zijn natuurlijk: Marihuana. Sommige drugs zijn legaal (alcohol) en sommige illegaal (meth). Ongeacht de chemische samenstelling, vallen al deze middelen onder dezelfde noemer: “drugs”.

Truffels zijn verdovende middelen met het label ‘drugs’ en verboden in de meeste landen zoals de VS, Noorwegen, het VK, Duitsland, Australië en België. Nederland en Brazilië zijn de enige landen waar truffels legaal zijn. Maar wat zijn ze eigenlijk? Zijn ze gevaarlijk? Hebben ze diepgaande helende effecten?

Wat zijn truffels?

Truffels zijn een bijproduct van de bekende Magic Mushrooms. De naam Truffels en Paddo’s worden vaak door elkaar gebruikt, hoewel er een klein verschil is. Truffels groeien ondergronds, terwijl paddestoelen de vruchten zijn die boven de grond ontspruiten.

Het is gebleken dat de effecten van truffels vaak wat milder zijn dan van paddo’s. Terwijl de werkzame stof precies hetzelfde is. De reden waarom truffels milder zijn, is omdat ze in vastgestelde hoeveelheden besteld worden, waardoor het gebruik meer gedoseerd gebeurt.

truffel trip

Truffels en paddo’s: wat zijn de effecten?

Truffels en paddo’s bevatten een stof genaamd psilocybine. Psilocybine zorgt ervoor dat de serotonine activiteit in de hersenen verbetert. Na het innemen van truffels kan de gebruiker zich euforisch en vredig gaan voelen. Kleuren en geometrische patronen worden levendiger en komt het vaak voor dat men nieuwe inzichten krijgt. Sommige gebruikers melden een lichtelijk angstig gevoel en misselijkheid als bijwerking. Een truffel trip duurt meestal vier tot zes uur. Het hangt af van de sterkte van de truffel en de gemoedstoestand waarin de gebruiker zich bevindt voor inname.

Je denkwijze ten goede veranderen?

Van paddo’s is bewezen dat ze diepgaande helende effecten hebben. Klinisch psycholoog Ros Watts, PhD, van Imperial College London, is een van de toonaangevende onderzoekers op het gebied van psilocybine. Ze legt uit dat het brein meer kneedbaar is tijdens het gebruik van het medicijn. ‘We denken dat dit de reden is waarom veel deelnemers aan de studie in staat zijn om uit rigide, beperkende patronen te breken; na de sessie beschrijven ze vaak dingen op een andere manier te zien, voelen en doen. ”

Hoe eet je ze?

Truffels zijn eetbaar, zoals Atlantis Truffels, maar erg vies. Na inname zijn truffels te beschrijven als een oude zachte noot. In tegenstelling tot een shot Jägermeister, kunnen ze helaas niet snel worden geconsumeerd. Om het beste psilocybine effect te ervaren, moet je ze kauwen voordat je ze doorslikt. Het is misschien prettig om ze te mengen met wat chips of ze te strooien over een pizza. Wat ook een goede oplossing kan zijn, is er truffel-thee van trekken.

kleuren trip paddos

Een maas in de wet: paddo’s zijn illegaal, dus hoe komt het dat je truffels kunt kopen?

In Nederland proberen we mogelijk het gebruik van drugs te decriminaliseren, waardoor het een privé-zaak van elk individu is, en niet een kwestie van het handhavingsapparaat.

Protesten tegen hallucinogenen braken echter uit in 2008 nadat een Franse toerist onder invloed van paddo’s van het dak van haar hotel sprong. De ouders van het meisje gaven de schuld aan de Nederlandse staat omdat het legaal was. Hierna lobbyden verschillende politici om de verkoop van paddo’s te verbieden. Paddo’s werden vervolgens verboden, maar niet de werkzame stof in paddo’s en dus daarom zijn truffels wel legaal!

Hoeveel moet ik nemen?

5-10 gram is de aan te bevelen dosis. Truffels in worden meestal verkocht in vacuüm zakjes van 15 of 20 gram. Een portie varieert in prijs, maar kost meestal tussen de €15,- en €25,-.

Wat te doen (en niet te doen) als je truffels op hebt?

  • NIET naar het Van Gogh museum gaan en trippend Van Gogh-schilderijen bekijken.
  • WEL met mensen nemen bij wie je je helemaal op je gemak voelt.
  • NIET consumeren als je in een slechte mentale toestand bent.
  • WEL innemen als je in een veilige, vredige omgeving zoals een appartement of bos bent.
  • NIET in paniek raken als de trip te intensief wordt. Vertel het bijvoorbeeld aan een vriend, adem diep en zeg tegen jezelf dat het snel voorbij zal zijn.
  • WEL suiker eten als je de high wilt verminderen. Het is bekend dat dextrose de effecten verminderd.