Infobak.nl

Vol met leuke en interessante artikelen

Retro meubilair voor een jaren ’50 interieur

De weergaloze vijftiger en zestiger jaren werden grotendeels gekenmerkt door de chromen meubels met de typische kleuren. De tafels uit de Amerikaanse diners komen je wellicht bekend voor uit bijvoorbeeld films: gevormd als een jelly bean, een blad van kunststof, een afwerking van chroom/aluminium en poten van metaal. Een onverwoestbare tafel die vrij eenvoudig schoon te maken is. Ideaal voor in een diner dus.

Retro furniture maakt een comeback

Hoewel dergelijke tafels – en de kleurrijke barkrukken, stoelen en sofa’s – in de jaren ’50 en de jaren ’60 erg populair waren, is retro furniture ook vandaag de dag nog erg geliefd. Zo kun je kiezen voor bijvoorbeeld salontafels en eettafels, maar ook voor de prachtige stoelen of sofa’s. Veel mensen hebben nog retro meubilair staan en laten dit opknappen, maar ook het aanschaffen van nieuwe oude meubelen is goed mogelijk.

Kleuren voor het jaren ’50 meubilair

Tegenwoordig wordt er nog steeds hoogwaardig diner meubilair geproduceerd. Dit zijn getrouwe replica’s van het meubilair dat je jaren terug in de diners tegen kwam, maar dan gloednieuw. Hetzelfde retro design en een kleur naar keuze. Dankzij de ruime keuze aan kleuren, past het jaren ’50 meubilair overal. Of het nou een kantoorruimte of een woonhuis betreft, of een kantine of een wachtkamer.

Retro furniture bestellen

In Nederland zijn genoeg zaken waar je terecht kunt voor het meubilair uit de vijftiger en zestiger jaren. Het leuke aan dergelijk meubilair is dat je vrij eenvoudig die retro sfeer kunt creëren. Extra leuk als je er ook een jukebox bij hebt met de heerlijke nummers uit die goede oude tijd.

,

Comments are currently closed.