Infobak.nl

Vol met leuke en interessante artikelen

Computer automatisch vergrendelen in Windows 7

In windows 7 heb je de optie om je computer automatisch te vergrendelen als je er enige tijd geen gebruik van maakt. Als je dan verder wilt werken zul je opnieuw je wachtwoord in moeten geven. Dit is erg handig als je je computer liever niet ontgrendeld alleen laat, wie weet wie ermee aan de gang gaat.  Uiteraard kun je de computer handmatig vergrendeln via Start-> Afsluiten -> Vergrendelen:

Mocht je dit nou soms vergeten dan is een automatische vergrendeling instellen erg handig. Om dit te doen ga je naar het configuratiescherm via Start -> Configuratiescherm.

In het scherm dat verschijnt kies je ‘Vormgeving en persoonlijke instellingen’ en vervolgens ‘Schermbeveiliging wijzigen’.

In het scherm dat nu verschijnt kun je ‘Aanmeldingsscherm weergeven bij hervatten’ aanvinken. Vervolgens hoef je alleen nog op ‘Toepassen te klikken’:

Vanaf nu zal je scherm na 1 minuut geen gebruik automatisch vergrendeld worden.

 

Tip: Om snel in het scherm voor schermbeveiligingsinstellingen te komen kun je ook ergens op je bureaublad de rechtermuisknop klikken en ‘Aan persoonlijke voorkeur aanpassen’ kiezen (rechtsonder kun je nu naar schermbeveiliging gaan):

 

,

Comments are currently closed.